Naturen är nära

Friluftskafé

Hamptjärnsstugan är vårt klassiska friluftskafé med rustik känsla, vackert belägen på Hamptjärnsberget med skogen runt knuten och utsikt över Umeå. 

Här har det serverats våfflor sedan 1938 och vi har tagit fram en meny som både för traditionen vidare men också kompletterat med mat och fika som både harmoniserar med miljön och som  vi själva blir sugna på efter en dag i friska luften.


Grillplatser

Det finns ett flertal grillplatser och vindskydd på Hamptjärnsberget med närhet till stugan. Ved tillhandahålls av Umeå kommun. 


Skidspår och vandringsleder

Skidspåren är 1,2 km, 2,5 km och 5 km. 

Alla spår utgår från lite upp i backen ovanför stugan och prepareras för klassisk åkning. Det går även ett spår som ansluter till spåret på Forslundaängarna från Rödäng (Elljusspåret vid Rödberget). Du är här varmt välkommen med skidor under fötterna så att spåren hålls fina så länge som möjligt.

Vandrings och promenadstigar är lite olika slingor, allt från en kortare runda till en 5-6 km om man lägger ihop dem. Stigarna packas och sladdas under vintern. Flera av stigarna utgår från parkeringen nedanför stugan men det finns också en stig som följer Tavelsjöleden från parkeringen nere vid väg 363. Här är du välkommen vare sig du går, springer, cyklar eller åker skidor.

Spårkartor

Hamptjärnsberget

Forslundaängarna dagspår

Rödberget elljusspår

Pulkbacke

Här hittar du Umeås kanske häftigaste pulkbacke, backen slingrar sig som en rodelbana med start en bit ovanför stugan. Kul både för stora och små